Five Children – 1-2. rész, HU felirat

Ez az 54 részes családi dráma 2016-ban volt látható a koreai tévében. A tipikusan kedvelt 16-20 részes drámákkal ellentétben ezek a hosszan futó sorozatok általában egy nagy család és kapcsolataik történetét dolgozza fel és 50-100 részesek szoktak lenni. Ebből fakadóan olyan karaktereket is be tud mutatni, akikre rövidebb sorozatban alig pazarolnak időt és épp ezért helyenként a részek dinamikája lassabb, unalmasabb is tud lenni.
Míg egy átlagos sorozat rész úgy 600 sor körül van fordítás szempontjából, az ilyen sorozatok általában majdnem kétszer ilyen nagyok, mert a párbeszédek is sűrűbbek. Ebből kifolyólag egy rész fordítása általában kétszer annyi idő, mint a 16 részes sorozatok esetében.

Mivel elég sok egyéb dolgom van, ezért ez a sorozat elég lassacskán halad előre, de egyszer biztos, hogy be fogom fejezni.

A történet maga:

Női főszereplőnk, Mi Jeong – 3 gyermekével és nagymamájával él együtt. Férje 4 éve megcsalta legjobb barátnőjével, mikor Mi Jeong a legkisebb gyereküket várta és 3 éve már elváltak a sorozat kezdetekor. Hogy megkímélje gyerekeit és nagyanyját (aki egy igazi szupernagyi) azt hazudták a szemétládával, hogy a cége Amerikába helyezte (miközben elköltözött a szeretőjéhez).
Mi Jeong így 3 éve képtelen túl tenni magát ezen a megpróbáltatáson, hiszen folyton azt kell játszania a családja előtt, hogy még mindig férjes asszony. Tehát esélye sincs, hogy új életet kezdjen.
Ekkor jön rá, hogy a volt férje és volt barátnője a szomszédjukba költözött, ahol pékséget nyitottak. Mi Jeong rémálma válik valóra, hiszen innen már csak egy ugrás, hogy lelepleződjön a hazugság bármikor.
A néző valahol tudja, hogy ez lenne a legjobb – gyorsan letépni a ragtapaszt erről a gennyedző sebről – de másrészt megértjük és átérezzük a gyomorszorító félelmet, amit érez, hisz hasonló vagy ilyen helyzetben már mind voltunk. Érezve az igazságtalanságot, a szeretteinkért való félelmet és a kezelhetetlen dühöt.

Férfi főszereplőnk, Sang Tae – 2 gyermekével él apósa házában, miután a felesége 3 éve meghalt. Kedves, kiegyensúlyozott férfi, aki még mindig szerelmes a halott feleségébe, esténként a képének mondja el, mi történt vele aznap és Mi Jeonghoz hasonlóan ő sem képes túl lépni a múlton.
Apósáék úgy tekintenek rá, mint saját fiukra és ezzel jócskán ki is élezik a helyzetet Sang Tae szülei és köztük, de őket is a félelem motiválja. A lányuk elvesztése után, nem akarják elveszíteni a tökéletes vőt, sem az unokákat, így mindent megtesznek, hogy magukhoz láncolják őket. Éppen ezért Sang Tae anyja úgy dönt, hogy fiának szerez egy második feleséget, aki lehetőleg még nem volt házas, de legalább nincs 3 gyereke, nem karrierista, nem öntudatos, vagyis Mi Jeong pontos ellentéte. Na, de a sors… kicsit másképp tervez.

Zsepiket elő, szükség lesz rá.

Indavideó 1. rész
Indavideó 2. rész

Felirat 1. rész
Felirat 2. rész

Five Children – 1-2. rész, HU felirat” bejegyzéshez ozzászólás

  1. Nagyon szépen köszönöm Annácska! Jó lesz így nézni részenként, marathonban sok lenne. Az első két rész tetszett, jó kis családsorozat kerekedik. 🙂

    Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s