Tomorrow with You 5-6. rész

Elgondolkoztam, miért is nem népszerűbb ez a sorozat, pedig a történet, a színészek és a filmes munka messze kiemelkedő benne. Nem beszélve az egész frissességéről. Szóval erre jutottam:

1, a pasik nem vetélkednek az amúgy népszerűtlen főhősnőért

Igen, itt főhősnőnk körül nem kering 2-3 udvarló, aki csak benne látja az egyediséget és a tökéletes NŐT. Sőt, még So Joon, aki elveszi feleségül, sem mutat érdeklődést Ma Rin iránt először. Ha nem a saját jövője – élete – érdekében tenné, 1 perc figyelmet nem szakított volna Ma Rinra.
Szóval hiányzik az a dráma elem, ami miatt sok női néző olvadozik a képernyő előtt és szívesen képzeli magát a főhősnő helyébe általában – az őt körbevevő jóképű, alfa hárem miatt.

2, a főszereplő férfi kevésbé ismert és nem kiemelkedően jóképű

Nem rossz, egyáltalán nem rossz pasi, de összehasonlítva a ma népszerű férfi, koreai színészekkel, nos, nincs élmezőnyben. Alig ismert és inkább olyan kisfiús bája van, mint “teperj le te vadállat” megjelenése, ha értitek mire gondolok.

3, a történetben szinte alig van igazán szerethető karakter

Nincs senki olyan, akinek nagyon az oldalára akarnánk állni. A megszokottól jóval kevésbé erősek a főhősök és sokkal inkább esendő, hétköznapi emberek. Nem pozitív példát mutatnak a nézőnek, ahol a hős mindig feláll és garantáltan happy end vár rá, inkább egy szürkébb valóság felé terelget, ahol nagy valószínűséggel nem a boldog vég fog várni a hőseinkre, így a katarzis sem vár a nézőre a végén.Ráadásul a többi szereplő sem olyan, akivel szívesen azonosulnánk.

4, illúzió helyett realitás

Persze, nem az időutazásra gondolok, de azt leszámítva itt nem egy tündérmesét kap a néző 16 részen át. A cuki felhangok ellenére is érzi, hogy a szereplőkre kemény munka, nehézségek várnak a történet során és cserébe korántsem biztos, hogy majd mosolyogni fog a végén, mert az elejétől tudjuk, hogy a halált próbálják kicselezni és a történet vezetés alapján egyáltalán nem biztos, hogy a készítők megítélik a hőseinknek a boldogan éltek, míg meg nem haltak lezárást.

Mégis, úgy gondolom, hogy pont ezek miatt egy nagyon szerethető, érdekes, friss sorozat annak ellenére, hogy időutazásos sztori egy lerágott csont lehetne. Végre egy történet, ahol részről-részre képesek a fordulatok meglepni és nem unottan nyugtázom az újabb klisét, ami miatt általában 1-1 éves szünetet szoktam tartani a k-drámáknál, mert néha besokallok attól, hogy ugyanazt látom más szereplők előadásában.
Persze a gyártóknak a nézői igényeknek kell megfelelni. A néző pedig kikapcsolódni akar, elfelejteni a valóságot, ami körülveszi. Illúziót, nem pedig még egy lapátnyi depressziót a lelkére, de mégis. Úgy érzem, ez az ideális egyensúlyt adja meg. Nem lehet előre kitalálni minden fordulatot. Fogalmunk sincs, hogyan is fog végződni a történet. Nem tudjuk eldönteni, hogy szeretjük, vagy sem a szereplőket, szóval hagyja a történet, hogy végig a szék szélén ülve várakozzunk és kíváncsian nézzünk a következő történések elé.

A filmes megoldásokról már nem is beszélve, ahogy elválasztják a jelent és a jövőt, ahogy nem egyszer egymás mellé helyezik, számomra már művészi megjelenést adva az egésznek. De mivel ehhez nem értek, nem is akarom ezt túlmagyarázni.

Így csak azt mondom, adjatok esélyt ennek a sorozatnak. Mert az a ráfordítandó 16 óra alatt fogtok nevetni, megdöbbenni és sokat gondolkozni, akár párhuzamban a saját életetekről is.

Jó szórakozást!

 

Indavideó 5. rész
Indavideó 6. rész

Felirat 5. rész
Felirat 6. rész

 

Tomorrow with You 5-6. rész” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Én biztosan meg fogom nézni, mert én az életszerű témákat szeretem. Meg szoktam várni, amíg majdnem mindegyik rész meg van és akkor szoktam elkezdeni nézni. Nem szeretem a fantasy filmeket, azok nekem olyan gyerekmeséhez hasonlítanak. Amit leírtál a sorozatról, nekem szimpatikus, úgyhogy én vevő vagyok rá. Köszönöm a munkádat és hogy gondolsz az online nézőkre. Nem szoktam letöltögetni, mert annyi új sorozat jön mindig, hogy azokat nézem.

  Kedvelés

 2. Örömmel vittem az 5-6. rész feliratát, köszönöm szépen!
  És…, valóban remek az a sorozat, igazán hálás vagyok, hogy magyar felirattal nézhetem!

  Kedvelés

 3. Vadászom a különlegesebb történeteket. Így, mindig nagy örömmel viszem a feliratot.
  Lee Je Hoon se egy beskatulyázott színész. Én nagyon szeretem. Láttam már meleg fiúként. Életrajzi filmben, opera énekesként. Az egyik legjobb háborús mozijukban, kábítós katonaként. Kosztümösben, Sado hercegként vagy a Signalban, nyomozóként.
  Szerintem jól választ és nagyra tartom azokat a színészeket, akik mernek kockáztatni is, azzal hogy magukat mindig eltérő karakterekben mutatják meg.
  Szeretem, hogy időnként váratlan és gondolkodtató a sorozat.
  Köszönöm a fordítását!

  Kedvelés

 4. Kedves Perszephone!
  Köszönöm az írásodat,szívemből beszéltél!Nekem nagyon tetszik a
  sorozat úgy ahogy van,így örülök,hogy fordítod.Érdekes,fordulatos
  és nem utolsó sorban elgondolkodtató.
  Nagyon szeretem a két főszereplőt is,szóval én biztosan nézni fogom 🙂
  Köszönöm szépen az áldozatos munkádat ❤

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s