A vízisten menyasszonya – 5. rész, saját felirat

Visszatértem a szabiról! Bár csak otthon töltöttem 1 hetet, tiszta felüdülés volt. Szeged nyáron olyan, mint egy üdülőváros. Az emberek sétálgatnak, eszik a fagyit, beszélgetnek, ülnek a napsütésben és a legtöbben mosolyognak, de legalább nem furán néznek a szembejövőre és a zebrán is mindig elengednek az autósok, nem pedig céltáblának néznek.
A néni a villamoson egyik pillanatban még egy idegen bácsival beszélget arról, hogy új táskát fog venni, a másikban már nekem ecseteli, hogy a bácsi új táskát fog venni, de szerinte túl hamar szállt le a villamosról. 🙂
A boltos évek távlatából is megismer, mert még most is ugyanazok dolgoznak a kasszában, akik akkoriban, mikor még a városban éltem.
Este megtelnek a kávézók, cukrászdák, pubok, romkocsmák kint és bent is, mégsem hallani hangos üvöltést az utcákon. Béke és nyugalom van. Mosolyogva élvezik az emberek a kellemes szelet, a hűvösebb estét és a megkurtított Szabadtéri Színpad nyújtotta színházi estét a csillagok alatt.
Persze, más így, kicsit eltávolodva, rövid látogatás során szemlélni a várost, de akkor is a legjobb város (nekem).

Szóval folytassuk a vízistennel!

Úgy látszik, kezdjük jobban megismerni az őrző isteneket, legalábbis kettőt a háromból. Az, hogy olyanok, mint az ovisok, nem tesz túl sokat a történethez, leszámítva, hogy felteszem, a humor faktort kellene növelniük. Remélem, végig nem lesznek kiszámíthatók, mivel eleinte egész jól indítottak azzal a kis összeesküvéssel, hogy elutasították Habaeket.

Cukifalat dokinőnk asszisztense is ott van, akiről már tudjuk, hogy árvaként nőtt fel az ő házukban és se veled, se nélküled viszony fűzi a dokit hozzá. Persze főhősnőnk kb. így viszonyul mindenkihez, szóval vicces lenne azt nézni, ahogy a pszichológust valaki kezelésbe veszi (orvosilag), mert nyomja elég pszichés teher a vállát. Aminek az okára kapunk egy elég érdekes magyarázatot is a következő részben.

És ne feledkezzünk meg a PASIKról! Már mondtam párszor, de itt is nyilvánvaló, hogy oda vagyok a mellékszereplőkért, jobban, mint a főpasiért. Nem tudom, hogy azért, mert kevés az önbizalmam, sajnálom a mellékszereplőt, aki hoppon marad, vagy miért, de legtöbbször így van ez. Mostani kedvencek: Min titkár és (humor huszár) Shin elnök azok, akik jobban bejönnek, mint Habaek (persze ebben nagy szerepe van a béna 21. századi frizurának).

Más téma. Feltűnt már valakinek, hogy mostanában a koreai sorozatokban, még ha “csórónak” is van beállítva valamelyik főhős, csodálatos módon mindig több százezer értékű a ruhatára? Tudom-tudom, ott a részletfizetési lehetőség, de akkor is. Ott egy jobb darab is belekerül 100 ezerbe. Na mindegy, csak ez most szöget ütött a fejembe a dokinénink kapcsán. Szegény, gyerekkora óta csóró apja filantrópiája miatt, de ruhákban azért nincs hiány. Vagy az adományos ládából öltözik? Persze, mindig az ilyen dolgokon jár az agyam…

Hm, és most eszembe jutott még valami. Mi van, ha a gyémántocska, amit az első részben Habaek akaratlan elvitt a rózsaszín blézerben, az a kavics, ami után megy a hajsza? Elvégre ez koreai drámaföld. Az irreális a legvalószínűbb, hogy meg fog történni. Hm…

Fun fact nr. 3.: szegedi egyetemi éveim alatt kaptam rá a mangákra és én bizony szeretem kézben tartani, amit olvasok. Így nekiláttam az egyetemi könyvtárban kinyomtatni a legnagyobb kedvencet. LAPONKÉNT. Fénymásoló kártyával. Tehát rohangáltam az infó pult (kártya feltöltés céljából), a számítógép és a fénymásoló között napokig, miközben a könyvtáros lányok egy idő után mosolyogva megkérdezték, mégis, mi a halált nyomtatok. Kissé kínosan éreztem magam, pláne mikor miattam kellett újra tölteni a papírt (párszor) de az a manga, lefűzve egy mappában még mindig megvan 🙂

Online 5. rész

Felirat 5. rész

A vízisten menyasszonya – 5. rész, saját felirat” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves Perszephoné,

  Tetszett a szegedi nosztalgiázásod, kissé irigyellek is érte, hogy van hová menned békére és nyugalomra lelni egy nyugodt városba. Budapesti lévén én is el-elvágyódom a napi zajtól, állandó felújítástól, építkezéstől hangosan lüktető várostól, céltáblának néző autósoktól, üvöltöző gyerekeket kergető kiskutyámmal. Időként előveszek egy csodás zebegényi látképet a kanyargó Dunáról, szemben Pilismarótról, ami egy eladó ház teraszáról készült – és de jó lenne megvenni, félrevonulni a természetet bámulva.
  A fordítást köszönöm, még nem néztem meg, hamarosan nekilátok. A főhős srácisten mellett tényleg a Min titkár és Shin elnök kettőse még tartogathat meglepetéseket. Az istenkék – hát istenkém – tényleg óvisok módjára viselkednek. Minden koreai sorozatnak vannak viccesre vett figurái. Itt a tulajdonos lánya, meg Haebek pufók titkára viszi a pálmát.

  Kedvelés

 2. Kedves Perszephone!

  Köszönöm a szabis beszámolót és az újabb fordítást! Nekem a vicces figurák közül bejön a doki fura asszisztense is. Különös stílust akasztottak rá és a kiejtése is egyedi! Remélem én is, hogy azért lesz egy-két csavar a történetben, mert a humor és a romantika mellett az izgalom is elkél. Üdv.: Norisz

  Kedvelés

 3. Szia! 🙂 nagyon szépen köszönöm az 5.rész feliratát! A beszámolod nekem nagyon tetszett mivel én még sosem voltam Szegeden ezért jó volt hallani róla kicsit megismerni a te néző pontodból ❤ Köszönöm a sok munkádat amit a fordításba fektetsz! Nagyon várom már a többi részt is! ❤

  Kedvelés

 4. Szia Perszephone! Hálásan köszönöm neked Szegedről írt beszámolódat.Szegedi lévén gondolatban és nincs kizárva, hogy együtt sétáltunk a a Kárász utcán, a Széchenyi téren esteleg az én egyik kedvenc helyemen a Mars téren lángosoztunk együtt. Minden szavaddal egyet értek, Szeged a napfény és a nyugalom városa. Jó itt élni.
  A filmmel kapcsolatban pedig majd alakul ez, igazi nyári lazulós sorozat.Köszönöm neked az új rész feliratának a fordítását.
  Szép hétvégét kívánok.gyomar 🙂

  Kedvelés

 5. Szia! Nagyon szépen köszönöm az 5. részt 🙂
  Én is hasonlóan vélekedek, hogy néha a mellékszereplők sokkal jobbak, mint a főszereplő páros…

  Kedvelés

 6. Kedves Perszephone!
  Hálás köszönet az ötödik rész fordításáért. Nekünk itt Pesten csak az agyunk főtt az elmúlt héten. Szóval igazi ajándék volt az új rész. Örülök, hogy feltöltődtél otthon. Egy nagyon kedves barátom Szegeden járt egyetemre és sokat mesélt a városról, nagyon szerette. Élhető helynek tűnik :). Kollégáim pedig ,akik majd most mennek szabira, nagyon készülődnek a szabadtéri színházi előadásokra. Tetszett a mangás-fénymásolós történet – mind mániákusak vagyunk, ha szeretünk valamit. További szép nyarat Neked, kitartást a meleghez!
  Üdv: Ili

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s