A vízisten menyasszonya – 14. rész, saját felirat

Ki nem állhatom, mikor egy filmben a rosszakat idolizálják és mégis övék lesz a jó élet. Elég a valóság, a film legalább legyen ideális. Azonban itt sajnos pont fordítva van. A kis istenkék, akik szinte mindent megkaptak – szépség, laza élet, játszadozás 90%-ban – megkapják a csajt és folytatják a kicsinyes életüket. Míg elnökünk, aki nem tehetett róla, hogy olyan családba született, ahová, mindent megtett, hogy jó ember legyen és mégis ő szenved folyton. Ezzel a készítők csak annyit értek el, hogy számomra az egész ellenszenves lett.
Miért kellene sajnálnom Bi Ryeomot, Moo Rát, vagy Ha Baeket? Mind a három karakter gyenge alapvetően és saját gyarlóságának köszönhetik életük kellemetlenségeit. Moo Ra még a legjobb, aki önmagától képes tanulni a hibáiból és átlátja, hol is rontotta el legalább.
Így érthetetlen módon szegény elnökünk csak azért szenved, mert ő a jól megszokott mellékszereplő, aki sosem kapja meg azt, amire a legjobban vágyik, míg a főszereplőnek minden jár. Míg más sorozatokban szimplán sajnáljuk a szegény harmadik kerék mellékszereplőt, itt a felépített történet egyenesen ellenszenvessé tette a főszereplő férfi karaktert. A rajongóktól bocsi. Szigorúan a karakterről beszélek 🙂

A vak kislány, Min, viszont zabálni való és Hu Yével való kapcsolata az elnököt még inkább főhőssé teszi a szememben, míg az istenségek, csak gyermeteg játékokat játszanak, ő folyton azon dolgozik, hogy másokon segítsen.

Nem tudom, hogy az utolsó 2 rész mire lesz elég és miként csomózzák ki a szálakat, de hamarosan meglátjuk.

Őszintén, kíváncsi vagyok, ti kit választanátok: Ha Baek, vagy az elnök? (karakter alapján, nem esztétikailag)

Online 14. rész

Felirat 14. rész

A vízisten menyasszonya – 14. rész, saját felirat” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Haha, en Bi Ryemet valasztanam, ha megtehetnem 😀 En neki es Moo Ranak a kapcsolatat sokkal jobban szeretem, mint az egesz foszereplos tortenetet. Szemely szerint nekem nem tetszik az elnok karaktere, viszont a ket foszereplo karaktere sem nyerte el a tetszesemet. Meg nem neztem meg ezt a reszt, szoval kivancsian varom. Koszi a forditast! 🙂

  Kedvelés

 2. Szia, köszönöm szépen a munkadat! Összeségében nekem tetszik a sorozat, bár igaz ami igaz az én szívem is inkább a másodpasink mellé húz. Nem lettek jól megírva a karakterek. 🙁

  Kedvelés

 3. Kedves Perszephone!
  Elgondolkodtam a kérdéseden, hogy kit választanék. Nem is keveset.
  Persze úgy vettem ki, hogy úgy véled, mivel Habaek-et játszó színész külsőleg vonzó, elbűvölő férfi, ezért a többség őt választaná, bár szerinted egy elkényeztetett istent játszik.
  Nos, a Shin karaktere tényleg szimpatikusabb, emberi hibákkal, emberi esendőséggel, szánni való múlttal, mint jóképű istenünknek, és van egy olyan érzésem, hogy ezt is akarják velünk láttatni, amit megmondom őszintén nem értek. Miért?
  Hacsak…..Mivel Habaek-nek vissza kell térnie, ezért végül az övé lesz a lány, és így már érthető, hogy nem lehet negatív szereplő.
  Egyébként az elnököt játszó férfit is nagyon vonzónak tartom. Bár számomra a legférfiasabb férfi, akit eddig láttam játszani koreai sorozatokban: So Ji Sub. (Mifelénk így mondják: Ott hagyhatná a papucsát az ágyam alatt!)
  …és, hogy kit választanék (hogy azért a kérdésre is válaszoljak):
  Habeak-et. Miért? Mert a szerelem, a vágy nem ésszel gondolkodik.

  Kedvelés

  1. Köszi! So Ji Sub megér néhány ajtócsapkódást, egyetértünk 🙂 Sajnos nem hiszem, hogy ez lesz az első koreai sorozat, ahol a másod hegedűsé lesz a lány és a happy end. Sokkal elcsépeltebb végre számítok, sajnos. És igaz, a szerelem vak, de sajnos számomra akkor is érthetetlen, mert Habaeknek alig volt olyan tette, ami megmozdította volna az ember lányának szívét, míg az elnök… teljesen más tészta, pedig közel sem olyan jóképű sokak számára 🙂 További jó szórakozást!

   Kedvelés

   1. Ne haragudjatok, hogy idepofatlankodok, de hozzafuznek egy eszrevetelt meg. Egyetlen egy sorozat volt, a The Kings love, amiben nem a foszereplovel jott ossze a foszereplo lany, hanem a mellekszereplovel:D Na, az varatlan volt. Nem tudom neztetek e .

    Kedvelés

 4. Sziasztok! Perszephonénak köszönöm az újabb részt. Bár a sorozattól én is többet vártam, azért lelkesen nézem. Azt hittem több időutazás lesz benne, egy kicsit az isteni, egy kicsit az emberi világban. Ehhez képest szinte csak napjainkban járunk, ahol – láss csodát – emberek szinte nem is léteznek, mert mindenki istenség. 🙂 Az elnök néha túl sokat szenved, ettől lenne emberi? Azt hiszem Habaek még csak ezúton szenved majd igazán, mert a szerelem mélyül, neki meg vissza kell mennie. Ő sokat veszít és ez már tudja, tudják mindketten. Az elnök úr önző módon a szemébe is vágta: Te elmész, a csajod meg az enyém lesz! Azért ő sem olyan tökéletes lélek! A szerelemben ésszel nehéz gondolkodni, egyetértek az előttem szólóval. Szóval, hogy válaszolja a kérdésre: a szituációk, a napi impulzusok és a látvány engem is a Víz Isten karjaiba vezetnének inkább. 🙂
  Üdv Mindenkinek!

  Kedvelés

 5. Kedves Perszephone!
  Köszi az új feliratot.
  (OFF: Szintén So Ji Sub rajongó – hiába jönnek szebbnél szebb új ifjak az új sorozatokban, a Number One azért Ő 🙂
  Elnök úr nekem is nagyon olvadós. A külseje sem akármilyen, de a szeméből áradó végtelen szororúság tán így hat a nőkre. Azért valljuk be a főszereplő lányért Ő többett tett (bár Vízisten is megmentette néhányszor az életét, de a követelőzése és a kioktatása sokszor elég tenyérbe mászó). Dehát a szerelem ….
  Szóval nem a világ legjobb sorozata, de (mindenki nagyon szép) én nagyon szívesen nézem és kíváncsi vagyok mindig a következő részre (már csak kettő maradt).

  Kedvelés

 6. Igazából olyan könnyű kis “épmostvanidőmrá” sorozat, és ezért szeretem. A Vízisten karakterét nem sikerült méltóság teljesre írni, de hidegnek igen, elnökünk meg olyan nagyon emberi lett, és bár igyekszik jónak lenni azért van néhány megjegyzése, ami bizonyítja, van benne gonosz. Bi Ryem meg csak úgy ahogy van szeretem. A kérdésre úgy tudnék válaszolni, igazából egyik sem, de Vízistenünk nehezebb helyzetben van, mert magával viszi vagy el kell hagynia a szerelmét, de a maradék két rész remélem választ ad. Én Vízistennek drukkolok. 🙂

  Kedvelés

 7. Köszönöm szépen az újabb részt! Kövezzetek meg, de nekem az elnök nem igazán szimpatikus, inkább önzőnek tartom. Lehet, hogy segít néha, de kérkedik vele, ez szerintem csak a saját megnyugtatására teszi és nem tiszta szívből. Másrészt, hogy a vízisten karaktere hideg lenne…? Nekem inkább kicsit tanácstalan, néha bátortalan az élethez, ami számomra sokkal szerethetőbbé teszi az ő karakterét. E mellett kicsit öntelt is- mint mi emberek legtöbben, akár bevalljuk, akár tagadjuk. S bár tényleg nem egy Goblin, vagy egy Faith és a főszereplőnk nem So Ji Sub, vagy Min Ho (akiket én inkább neveznék: “igazi férfinak”), de számomra mégis egy jó kis sorozat, amit szeretek nézni, mert kikapcsol egy kicsit a mi világunkból és, hogy a kérdésedre válaszoljak én a vízisten karakterének szurkolok, mert szeretném látni, hogy kiteljesedik az “emberi énje” és révbe ér a szerelme is. Bocsánat a hosszúra nyúlt monológért! Kedves Perszephone még egyszer köszönöm a fordításba fektetett munkád, a fordításod élettel töltötte meg a történetet!
  Szóval, én a vízistenre szavazok! Üdv mindenkinek!

  Kedvelés

 8. Köszönöm az eddigi részeket! ♥ Én is jobban kedvelem Vízistent, az előbbi hozzászólóval (Ildikóval) teljesen egyetértek, talán csak annyiban nem, hogy én Vízistent is igen férfiasnak találom, a hangját, a morcos tekintetét egyszerűen imádom!!! Hosszú hajjal pedig pláne…. ♥ ♥ ♥
  Amúgy néha engem is bosszant, hogy mindenki körbeugrálja, és egy gyufát se tesz keresztbe, de ilyenkor mindig bevillan: végül is ő egy isten, egy leendő főisten!! Az ő fejével gondolkodva ez teljesen természetes. Szerintem gőzünk sincs, milyen érzés lehet neki, milyen lehet istennek lenni, én is csak próbálom elképzelni. Szóval habár mese, de próbál realista lenni, legalábbis ami a szereplők gondolkodását, hozzáállását, tetteit illeti. Az igazgató eleinte még szimpi volt, de mostanában nem. Akkor utáltam meg, amikor beszólt a Vízistennek, hogy: – Te úgyis elmész, és akkor enyém lesz a lány. – talán nem szó szerint, de ezt mondta. Itt kimutatta a valódi énjét, ami eléggé kiábrándító volt számomra. Szóval hajrá Vízisten!!! ♥

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s