Black – 6. rész, saját felirat

Látszólag fordulóponthoz értünk. Mind a történet hátterében futó rejtély, mind a szereplők érzelmi kapcsolatai terén. Ez még nem egészen tudatos a szereplők részéről, de valahogy ez az a pont, mikor szerintem a baráti, vagy egyéb érdek érzések elkezdenek majd fordulni.

Megmaradt továbbra is a sötétebb vonal, miközben a szórakoztató faktor sem veszett el eddig, ami elég nagy előny. Sőt, mondhatnánk, hogy mindkét oldalon képesek fokozni a hatást. Legyen szó Leóról, Ha Ram családjáról, vagy a fő bűntényről, ami úgy érzem, a végén mindennel összefügg majd.

Bárhogy is lesz, jól alakul. De azért SSH nem tudja lepipálni Brad Pittet 🙂

Online 6. rész

Felirat 6. rész

Black – 6. rész, saját felirat” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Előre bocsátom, hogy még nem néztem meg a hatodik részt, de olvasva a gondolataitokat, valami átfutott az agyamon.
  A Joe Black (Brad Pitt) óta a túlvilág nálunk valahogy másképpen jelenik meg a filmekben. (Lehet, csak kevés ilyen témájú filmet néztem)
  DE….Nem tudom, nézitek-e a Lucifer c. sorozatot: ott az alvilág istene egy erotikával azonosított személy. (Megjegyzem: a színész “istenien” játszik)
  Egy más kultúrájú ember valszeg egészen másképpen látja ezt a dolgot, és talán nem is fogadná el.
  Azért reménykedem én is valami érzelmi töltetre a sorozatban 🙂

  Kedvelés

  1. Erzsébet! Imádom a Lucifert. A sorozat karaktereinek írói között olyanok vannak, mint a fantasy isten, Neil Gaiman, többek között. De ott nagyon leegyszerűsíted, ha erotikával azonosítod a karaktert, mert annyi mindennel többről szól. Pont a filozófiai háttere a karakternek, ami nagyon addiktívvá teszi. Régóta elég sokan foglalkoztak már azzal – írók, filozófusok – hogy az Ördög, az vajon mennyire ördög. Nekem sokkal logikusabbnak tűnik a keresztény dogmatikához viszonyítva, hogy Lucifer inkább valaki olyan volt, aki megnyerte a lehető legvacakabb melót a mindenségben. Hogy ő maga nem gonosz, hanem egy szabad lélek, akit az nyomorít meg a leginkább, hogy másokat kell büntetnie. Mert, ha gonosz lenne, akkor nem jutalom lenne, hogy olyan melót kap az örökkévalóságig, amit élvez – vagyis az emberek kínzását? Nagyon érdekesen dolgozza fel pl. a témát, Anne Rice: Memnoch a sátán című regénye, ami lényegében egy elég nagy Menny és Pokoljárás, hasonlóan Dante Poklához, csak itt nem Dante és Vergilius tesz egy kirándulást, hanem a Sátán kíséri végig a kópé királyfit. Érdemes elolvasni, mert nem csak szórakoztató, de nagyon elgondolkodtató is 🙂

   Kedvelés

   1. Igazad van, de én csak az erotikával összefüggő rész miatt reagáltam.
    Természetesen az a sorozat(Lucifer) sokkal több, mint az erotikával való összefüggés, csak valahogy asszociáltam azonnal erre a sorozatra, és persze a főszereplő ír férfire. (piszkosul jól játszik, meg persze eszméletlenül jól néz ki, szerintem ).
    Anne Rice érdekes témákat boncolgat (pl vámpírok), de tényleg semmi más miatt nem írtam, mint amit említettem.
    Erről a témáról nagyon sokat, és szép dolgokat lehetne elmélkedni, amit megvallok őszintén a leánykámmal szoktam (ő is Lucifer rajongó, mióta rászoktattam).
    Valamit elfelejtettem, ezért szégyellem magamat: köszönet a fordításért, utólag és előre is. Tiszteletem.

    Kedvelés

 2. Nekem az ázsiai istenem Song Seung-Heon így nálam Brad Pitt labdába sem rúghat 😀 Ebben a skizofrén szerepben is nagyon imádom és reménykedem, hogy jó vége lesz, mert a test tulajdonosát és a benne élő kaszást is szeretném megtartani. Köszönöm a fordítást!

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s