Black 8. rész, saját felirat

Ebben a részben ismét egy súlyos bűnténnyel kerülünk szembe. Azonban, ahogy haladunk előre, nehéz eldönteni, hogy vajon itt a bűntény a fontos, vagy az a bűn, melyet a társadalom egy része kollektíven követ el.

Ráadásul a most felvezetett történet egy igen komoly, és aktuális témával operál – az áldozat hibáztatással, ami nem csak a koreaiaknál dívik, hanem nagyon sok más kultúrában is jelen van. Ráadásul itt nem csak embernek ember a farkasa jön elő.
Az egész jelenetről a vége felé eszembe jutott egy nagyon erős sorozat, amit nemrég láttam – 13 reasons why/ 13 ok, hogy miért. Egyetlen évad az egész, és ebben egy amerikai, középiskolás lány, aki már a kezdés előtt öngyilkos lett, elmond 13 okot, miért lett öngyilkos. Ahogy ott is halad előre a történet, egyre komolyabb okok, társadalmi elkorcsosulások, áldozathibáztatás látható. Az egyik részben pedig az egyik szereplő ki is mondja. A fiúk lusták, otrombák, mocskosak sokszor, de a lányok. A lányok gonoszak.
És igen. Sokszor nő, nő ellen sokkal nagyobb gonoszságokra képes, mint bármely férfi egy nő ellen. Bocsi a kitérőért, de, ha megnézitek a teljes részt, érteni fogjátok, mire gondoltam, talán.

A felvetett témák komolysága miatt néha úgy érzem, hogy maga a sorozat túl komolytalan a saját maga által feldobott esetekhez, és így kicsit furcsa kettősség van az egészben. Próbál romantikus, megdöbbentő, kicsit vicces és mindeközben drámai lenni.

Úgy érzem, ha elköteleződnének az igazán kemény vonal mellett, akkor nagyon ütős sorozatot tudnának letenni az asztalra. Így egy érdekes, jó párbeszédekkel és jó alapgondolatokkal teli sorozat. Szóval egyáltalán nem rossz, csak nagyon látszik benne egy még nagyobb potenciál 🙂

Ahogy a rész elején az öregebb Kaszás ránéz a társa számára – 416 – nem jut eszetekbe, hogy a srácot nem csak humoros karakterként tették be, hanem köze lehetett a plázás esethez? Talán ő is ott halt meg? Jók ezek a finom utalások, ami szemet szúr, felkelti az érdeklődést, de nem nagyon ad azonnal választ és így tovább fokozza a figyelmet is.

Viszont a vége, majdnem olyan szívszorító dráma, mint tavaly számomra a Tomorrow with You volt szinte végig.

Felirat 8. rész

Online 8. rész

Black 8. rész, saját felirat” bejegyzéshez ozzászólás

    1. Köszönöm a 8. részt, nagyon örültem neki, hogy benéztem hozzád. Épp most fejeztem be a 7-iket, miután tegnap belevágtam a sorozat nézésébe. Ez is egy nevek, bűntények, történések és emberi kapcsolatok miatt bonyolult szálakkal összefont történet, amit egyvégtében lenne jó látni, mert az ember elfelejti, hogy ki kicsoda és mit miért csinált. Úgyhogy hajrá! ha már egy ilyen jó színészgárdával feltöltött sorozatba vágtad a fejszéd! Sajnos a Vízistennél már az utolsó részt nemigen volt kedvem megnézni, nagy nehezen szántam rá magam a hosszúra nyúlt várakozás után, érdektelenné vált.

      Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s