Koreai Odüsszeia – 10. rész, saját felirat

Azonnal ott folytatjuk, ahol tegnap befejeztük. Sam Jangra rátalál a mi szent tehenünk és hű kutyája, hogy kifaggassák. 🙂 Hogy Ma Wang milyen dühös, wow.

Keresztanyus, megnyugodhatsz, még 10 perc sem kellett és már tudjuk, ki a Geum Gang Go “igazi” tulajdonosa egy életre!

Seon Mira most könnyű lenne dühösnek lenni, mert valami nagy hülyeséget tett, ami nem csak az ő életére volt befolyással, de ha igazán átgondoljuk, mind ilyenek vagyunk. Nem mindig látjuk a teljes képet, egy kapcsolat értékét, csak ha már elvesztettük azt. A Hong nővérek itt lehetőséget adnak Seon Minak, hogy lássa, amire vágyott vajon tényleg az-e, amit igazán akar, vagy csupán egy ideál, amit azért kergetett, mert mindig egy elérhetetlen dolog volt. Persze, ha nem lenne Oh Gong és az egész új “családja”, más lenne a helyzet. De az élet is mindig változik. Jó és rossz dolgok váltják egymást mindenki életében…

Viszont Ma Wang és Oh Gong kettőse majdnem olyan jó, mint Seon Mi és Oh Gong. Ahogy azok egyszerre nyúzzák és támogatják egymást, kész főnyeremény. Nem csak a humor faktor miatt, bár az is nagy előny, hisz a nagy érzelmek inkább Seon Minak jutnak. De ez a férfi barátság és mély őszinteség… ilyen csak két nő fejéből tud kipattanni. 🙂

Szóval ez a rész igazán jól megmutatja, hogy általában egy emberben milyen harcot vív a tudatalattija és az afölötti elnyomó énje, hogy meggyőzze önmagát, nem is arra van szüksége, amire igazán vágyik a szíve…

Egy dolog azért érdekelne, a könyvárús szellem, honnan a csudából tudott a Geum Gang Góról és az egészről? Valaki kavar a háttérben, vagy csak hanyagul írták meg ezt a részt? Lehetne Ma Wang, de ő is olyan döbbent volt, mikor Sam Jang eltűnt, hogy nem tudom elhinni, tényleg ő lett volna.

Online 10. rész

Felirat 10. rész

 

Koreai Odüsszeia – 10. rész, saját felirat” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Ez tényleg jó kérdés. De nem lehet, hogy erről mindenki tud a szellemvilágban már? Hiszen voltak nagy támadások. Én arra gondoltam, hogy már mindenki tudja, hogy Sam Jang-ot ki védi és miért… de nem tudnék rá bizonyítékot felmutatni igazából. Csak magamban így könyveltem el.

  Kedvelés

 2. Köszönöm, ragyogó epizód volt! Fordulópont.
  Köszönöm a bevezető gondolataidat is, szeretem az aktuális rész előtt elolvasni.

  Tetszik,ahogy a Hong nővérek misztikumba ágyazva fogalmazzák meg a kritikájukat.
  Bár a rész legfőbb üzenete a nehéz sorsú gyermekekre és a társadalom felelősségére vonatkozott,ezt habkönnyűvé tette a romantikus szál kedvező fordulata.
  S mindeközben emberi gyengeségünk is lelepleződött, ahogy írod is: “Nem mindig látjuk a teljes képet, egy kapcsolat értékét, csak ha már elvesztettük azt. ”
  Itt most minden kitaszított istenség összefogott. Túl nagy volt a veszteség, felülmúlta a kicsinyes féltékenységet, versengést, acsarkodást. Egyébként olyanok ők, mint az olimposzi rokonaik. Tudva,hogy halhatatlanok, komolytalanul szórakoznak velünk emberekkel. Viszont az érzelmeket ugyanolyan szenvedéllyel élik át ők is, mint mi emberek.
  Ja, és persze minden más, ami fogva tart, függővé tesz ebben a sorozatban: a tehetséges szereplők, a gyönyörű ruhaköltemények, a pazar díszletek, s a folyton sziporkázó irónia, ami testbeszédben, szavakban, mimikában, de mindig jelen van.

  Kedvelés

 3. Köszönöm a fordítást! Ez megint gyors volt, nem találok szavakat erre a sebességre. Méltó a blog nevéhez. 🙂
  De gondolom, az oldal valahol lentebb jelezte az új bejegyzést, mert tegnap valahogy 8 óra körül jártam erre, ugyanis Húgom jelezte felém, hogy olyan jó lenne Hwayugit nézni, megnéztem, van-e új felirat, de nem fűztem hozzá nagy reményeket, mert tudtommal akkor még az angol felirat sem volt kész 24 órája. Mégis hátha… De nem láttam, mert nem görgettem lefelé. Máskor jobban figyelek. Sebaj, akkor majd ma este nézzük meg, tökéletes közös program két rajongónak. Már nagyon várom. Szép napot mindenkinek!

  Kedvelés

 4. Kedves Perszeghone!
  Köszönöm a 9-10. részt. Le a kalappal előtted 🙂
  Nagyon jó részek voltak. Imádtam, ahogy a főszereplők megpróbálják kiszedni egymásból hogy is érez a másik valójában. Úgy tesznek mintha nem szeretnék egymást, pedig …
  Ma Wang pedig ide, oda szerződik, zseniálisan provokál és manipulálja a többieket.
  Nagyon aranyos a Zombi-Malac páros is. Azért elmorzsoltam néhány könycseppet a gyerekekkel kapcsolatos részeknél (nehezen tudom nézni ha egy gyerekek szenvednek).
  És az zárójelent – nagyon jól sikerült. 🙂
  Alig várom a következő részeket. A 11. rész előzetese is igéretes, jól csűrik-csavarják a Hong nővérek.
  Köszi mindent: Ili

  Kedvelés

 5. Nagyon szépen köszönöm az összes eddigi részt.. :o) És kissé óvatossam merem bevallani, hogy annak ellenére, hogy nagyon-nagyon tetszik a sorozat, ha nem lenne jó a történet, és zseniális benne Ma Wang és Oh Gong kettőse, vagy akár Ma titkár.. már dobtam volna. Valamiért ebben a sorozatban a főhősnő nem tud igazán közel kerülni a szívemhez, még akkor sem, ha értem, hogy a Hong nővérek mit akarnak átadni, csupán a főhősnőn keresztül sajnos nekem nem mindig jön át. Annak ellenére, hogy egy másik sorozatban imádtam a hölgyet.. ez persze még változhat, lehet, hogy ép a következő rész lesz számomra a sorsdöntő, de jelenleg számomra hitelesebb a kapcsolat a két férfi szereplő között, mint a két főhős között. Persze, csak az én szemszögemből.. :O)

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s