Koreai Odüsszeia – 12. rész, saját felirat

Elég nagy cliffhangerrel hagytuk ott az előző részt és nem kevésbé fájdalmasan folytatjuk épp ezért a következőt! Az, ahogy Oh Gong elmenekül Sam Jang elől a tetőn. Ahogy magába roskad utána, több, mint drámai. Valahogy ez a keserédes szerelmi érzés számomra megint csak nagyon hasonlít arra, amit a Big nézése során éreztem. Annyira szurkoltam nekik, mégis annyira sejthető volt, hogy sírás lesz a vége…

Közben Ma Wangot hazaengedik a kórházból és önsajnálata a tetőfokára hág. Démon, 1000 éves önmegtartóztatással, aki talán pont ezért, minden alkalommal úgy siránkozik, mint egy kisgyerek, akinek elvették a nyalókáját, vagy megmondták, hogy nincs Télapó. Ezt pedig nem idegesítő nézni, inkább mulattató.

Viszont nem tudom, hogy a végtelen fáradtság miatt van-e, de az újabb gonosz megjelenése, aki veszélyezteti Oh Gong és Sam Jang kapcsolatát, most nem ért akkora sokként. Inkább kezd egy picit fárasztó lenni, hogy konstans, egymás után jönnek ezek az “új kihívók”. Igazán lehetne egy olyan rész, ahol akár vihar előtti, de csend van és LOVE.

Mindenesetre, persze, mikor szarik be az Inda is? Igen, mikor eljutnék oda, hogy feltöltsem az új részt…

Online 12. rész

Felirat 12. rész

 

Koreai Odüsszeia – 12. rész, saját felirat” bejegyzéshez ozzászólás

 1. Kedves Perszephone.. megfogadtam, hogy nem ésnem és nem fogom megnézni az elkövetkező részeket, csak ha túl leszünk a teljes sorozaton. De piszkosul megnehezíted a feladatom a leírásoddal.. 😀 Oké, ez főleg az én hibám, mert miért kukkantottam rá?! Nem baj, egyelőre erős vagyok, és csak a hozzáfűznivalódat olvasom el, megnézni csak késöbb fogom. Kíváncsi vagyok, meddig bírom…… 😀 Minden esetre, ha késöbb elfelejteném: nagyon szépen köszönöm a fordítást!

  Kedvelés

 2. Köszönöm szépen a feliratokat. Úgy gondolom, most kezdődnek az igazi szívfájdalmas részek. Sam Jang szerelmes szívét kicsit összetörik a készítők.
  És igen…..jó lett volna egy kis boldogságot, szerelmet látni, de úgy tűnik most szenvedés jön ezerrel.

  Kedvelés

 3. Szia!

  Nagyon köszönöm az eddigi részeket, nagyon szeretem a nyelvezetet, ahogy fordítasz.
  A filmről: nekem is kicsit vegyesek az érzelmeim, csak egy kicsit máshogy. Vagy a forgatókönyv nem elég “finomra hangolt” nekem, vagy főszereplőnk a katonaság után még nem tudott lemerülni elég részletesen a “rózsaszín lélek” bugyraiba, de nekem hiányzik valami az ő játékából. Olyan, mint ha még sosem lett volna az életben szerelmes úgy igazán, így csak a klasszikus sztereotípiákat tudja felvonultatni. Nem érzem olyan simának a játékát, mint pl. a Big – ben GJ – ét, vagy akár innen CSW – ét a The Greatest Love – ban. Egyik pasi sem az ideálom, de azokat nézve akartam, hogy én legyek a hősnő. Itt legfeljebb a segítségnyújtás miatt szeretnék Sam Jang lenni, hogy segítsek másoknak. Mert valljuk be őszintén, mindenki átvágja folyamatosan ha az érdeke – vagy a szövetségese érdeke azt kívánja. Olyan barátja most sincs, aki mindent tudna róla. Ok, a koreaiak 99% – a fél a szellemektől, de nem igaz, hogy 30 év alatt egy barátnőt sem tudott begyűjteni…..vagy havert….. Mindegy…. Vagy írhattak volna a forgatókönyv írók némi vívódást SOG karakterének, amikor rádöbben, hogy nem csak a karkötő miatt szerelmes.
  Ezt az űrt némileg elkendőzi a többiek játéka, mert a szereposztás parádés lett. Úgy érzem, hogy ott jobbak a karakterek, jobban van megírva a történetük, mint a SamJ – SonOG párosnak.
  Másrészről jó lett volna, ha intenzívebben van, több történettel beindítva a “Tehén” szerelme, mert most csak csöpögtetnek morzsákat, és félek, hogy nagyon gyorsan letudják majd azt a vonalat az utolsó 1-2 részben. Pedig ott is lehetne mit domborítani, mert a disznó-zombi szerelme még ha mókás is, eléggé vérszegény… a bromance – al együtt is 🙂
  Persze a fentiektől eltekintve élvezem a filmet, és kicsit szomorú vagyok, hogy hamar vége.

  Köszönöm még egyszer!

  Kedvelés

  1. WOW!! Igazán köszi a nagyon részletes véleményedet! Szuper olvasni. Tehenünk szerelmi szálával egyetértek veled. Sam Jang baráti élete – a trauma, mint olyan sok mindenre ad magyarázatot. Ha egész életedben mindenki cserben hagyott, egy idő után már nem is próbálkozik az ember. Nagy fordulatnak kell jönnie, hogy “meggondolja” magát az ember és nyisson. Saját tapasztalat. SOG szerelme, elég finomra hangolt. Szerintem lejön, hogy még sosem volt szerelmes. Nem tudja, hogy mit érez valójában. Hányan vannak ilyenek a való életben is? Nekem attól zseniális, hogy sosem változik az érzés neki, akár működik a karkötő, akár nem. Szerintem pont ilyen lenne valaki, ha még,ahogy a szerep is mondja, sosem lett volna szerelmes, csak látta volna 🙂

   Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s